Trist nyt for Coop365

Skrevet af Henrik R

20/04/2024
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Coop og brugsforeningernes regnskaber for 2023 viser en blanding af små fremskridt og store udfordringer, især for discountkæden Coop365.

Dagens topnyheder

2023 var endnu et turbulent år for Coop, som trods en stabil omsætning måtte konfrontere fortsat store økonomiske udfordringer. Selvom der var lyspunkter for de selvstændige brugsforeninger, viser det samlede regnskab for Coop365 en meget hård kamp. Det skriver Coop selv i en pressemeddelelse.

Detailhandlens udfordringer fortsætter

I et år præget af både nedlukninger og strategiske nyåbninger lykkedes det Coop at fastholde en omsætning på 46,6 milliarder kroner.

Dette tal spejler lukningen af Irma og Coop.dk MAD, men også en omsætningsfremgang på 7% i de butikker, der er sammenlignelige med tidligere år. Desværre for Coop, endte det samlede driftsresultat på et markant underskud på 761 millioner kroner, hvilket er en forbedring fra sidste års -1.03 milliarder kroner, men stadig langt fra tilfredsstillende.

Små lyspunkter

De selvstændige brugsforeninger tegner sig for et af de få positive aspekter i Coops regnskab.

Disse foreninger har formået at vende et underskud på 192 millioner kroner til et overskud på 21 millioner kroner efter skat. Denne forbedring skyldes en kombination af bedre købmandsskab og effektiviseringer på tværs af foreningerne.

365discount i økonomisk modvind

Specifikt for Coop365 blev året en fortsættelse af økonomiske udfordringer.

Trods en omsætningsvækst på en milliard kroner, står kæden stadig med et driftsunderskud før særlige nedskrivninger på 765 millioner kroner.

Nedskrivningerne, som er en del af en større aftale med OK amba, har ikke påvirket selskabets likviditet, men nødvendiggjorde en kapitalindsprøjtning på ca. en milliard kroner for at støtte videre drift.

Forventningerne til 2024 er forsigtigt optimistiske, men det er klart, at vejen frem er fyldt med både håb og hindringer. For Coop365 og hele Coop-familien er målet at vende tilbage til kerneforretningen og genoprette økonomisk balance.