Svindlernes nye metode i dansk lufthavn spredes: Sådan undgår du at blive narret

Skrevet af Emil Martesen

23/04/2024
Foto: Shutterstock
Svindlernes nye metode i dansk lufthavn spredes.

Dagens topnyheder

De danske lufthavne har stjålet alle overskrifterne på det seneste.

Det er ingens næse gået forbi, at Billund Lufthavn var evakueret det meste af lørdagen. Det skete i kølvandet på, at lufthavnen blev bekendt med en en bombetrussel lørdag formiddag.

Men det stopper ikke her.

I Københavns Lufthavn har svindlere fundet en ny indtjeningskilde ved at lokke intetanende forbrugere til at købe såkaldte 'uafhentede kufferter' gennem falske onlineannoncer.

Det skriver TV 2.

Og på trods af de attraktive priser og spændende indholdsløfter er disse tilbud intet andet end et fupnummer.

Det hænger sammen med, at teknologiens fremmarch for alvor bevæger sig med hastige skridt, hvor svindel er blevet mere sofistikeret. Her udnytter svindlerne nu sociale medier til at nå bredere ud.

På en falsk Facebook-side med navnet 'Kastrup Terminal' reklameres der for billige kufferter, der angiveligt stammer fra lufthavnen. Priserne virker latterligt lave – ned til ti norske kroner – og de positivt jublende kommentarer under opslagene er nok til at overbevise mange om, at det er en gylden mulighed.

Her lægger kommentarerne ikke skjul på, at kufferterne beskrives som en slags lykkeposer:

"Tak til Københavns Lufthavn for sådan en god kampagne, kufferten, jeg købte, havde DIOR-briller og et kamera i den. Og det var kun for 10 kroner, jeg anbefaler det", skriver Aino.

Desværre er disse historier en del af svindlen.

Københavns Lufthavn står ansigt til ansigt med misbrug af deres brand og har ikke noget med disse annoncer at gøre. Det bekræfter Kommunikations- og pressechef Lise Agerley Kürstein:

"Det er svindel, og vi er udsat for, at vores brand bliver misbrugt til at lave svindel".

Lufthavnen kæmper en løbende kamp mod svindlerne og rapporterer regelmæssigt de falske annoncer til Facebook, som lukker dem ned. Men det stopper ikke svindlerne, der hurtigt opretter nye. Det er en evig jagt, hvor svindlerne synes altid at være et skridt foran.

For dem, der falder i fælden, råder lufthavnen til at kontakte deres bank og overveje at melde det til politiet. Hvad angår de faktiske uafhentede kufferter, så ender de på hittegodskontoret, hvis de ikke kan genforenes med deres ejere.