Snart starter Emilie Meng-retssagen: Nu kan advokat afsløre nyt om familien

Skrevet af Nicolai Haugsted

1 uge siden

|

07/05/2024
Foto: Presse-fotos.dk
Bistandsadvokat afslører nyt om Emilie Mengs familie.

Dagens topnyheder

Ottes år efter den tragiske død af Emilie Meng, forbliver sorgen og smerten et centralt element under retssagen mod den 33-årige mand, der står tiltalt for drab og voldtægt i Retten i Næstved. Men mens Emilie Mengs sag bliver gennemgået detaljeret over 18 retsdage, vil hendes mor ikke være til stede.

"Hun møder ikke frem som tilhører i retten på noget tidspunkt. Slet ikke," siger Mai-Brit Storm Thygesen, bistandsadvokat for drabsofrets mor til Ekstra Bladet.

Ifølge Thygesen ønsker moren heller ikke at udtale sig til medierne før, under eller efter retsprocessen.

Fokus for drabsofrets mor bliver udelukkende lagt på de juridiske aspekter af sagen, herunder eventuelle erstatningskrav.

"Jeg vil udelukkende holde fokus på at fremstille erstatningskrav på hendes vegne," forklarer Thygesen, der understreger, at hun ikke vil diskutere indholdet af disse krav.

Følger med fra fjernsynet

Også Emilie Mengs bedsteforældre har valgt at holde sig på afstand af retssalen. De vil følge med i retssagens udvikling via fjernsynet frem for at være til stede i retsbygningen. Selv har Emilies mormor beskrevet hvordan hun og Emilies morfar blot vil se frem til at den frygtelige sag kan blive overstået, selvom de aldrig vil glemme tragedien der har ramt familien.

Retsprocessen forventes at kaste lys over mange uafklarede spørgsmål omkring det, der skete tilbage i 2016, da Emilie Meng tragisk mistede livet.

I løbet af de planlagte retsdage vil der blive afholdt fem dage specifikt dedikeret til afhøring af vidner og præsentation af beviser relateret til sagskomplekset omkring drabet på Emilie Meng og de forhold, der fandt sted i Korsør.