Mette Frederiksen udsender advarsel

Skrevet af Emil Martesen

27/03/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den danske statsminister udsender en advarsel i kølvandet på en bekymrende tendens.

Dagens topnyheder

Der er løbet meget vand i åen for Mette Frederiksen siden hun indtog posten som Danmarks statsminister for første gang tilbage i juni 2019.

Men denne episode er nok noget, der ryger lige i glemmebogen for Mette Frederiksen.

Danmarks regeringsleder, fandt nemlig sig selv i centrum, da en video med hende, manipuleret med falske undertekster, begyndte at florere på de sociale medier. Videoen skildrede hende på en måde, der kunne opfattes som hånende over for Taiwan, og det vakte hurtigt opsigt.

Statsministeren tog til genmæle med en opfordring til kritisk sans på Facebook:

"Der er så meget på nettet, der ikke er rigtigt. Jeg vil opfordre os alle til at huske at være kritiske, når vi holder os orienteret. Og bruge de medier, som lever op til deres udgiveransvar. Også Rusland bruger fake news og påvirkningskampagner til at destabilisere europæiske demokratier, så vi skal passe på", lyder det fra statsministeren på Facebook

Tilfældet af falsk indhold spreder sig i en tid, hvor forholdet mellem Kina og Taiwan er ekstra spændt. Taiwan opererer som en uafhængig stat, men Kina insisterer på, at øen er en del af deres territorium, og hele situationen omkring landet og Danmarks syn på det har i den grad været omdiskuteret.

Danmark anerkender nemlig ikke Taiwan som selvstændig stat.