Kvinder kommer urte-kugler i skeden for at udrense deres livmoder

Ninna Andreasen

466 uger siden

|

15/01/2016

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Detox-bølgen har været over os i flere år. Folk har brugt the, juice, supper og tarmskylninger for at blive “udrenset”.

Nu er endnu en trend kommet for dagen. Kvinder kommer små kugler med urter i skeden for at udrense deres livmoder. Det skriver Metro.co.uk

Men hvor store mængder urtethe i værste fald bare ikke hjælper, gør de små garnkugler med urter derimod skade.

Websider som eksempelvis Embrace Pangaea sælger de små kugler og opfordrer kunderne til at sætte dem langt op i skeden i op til tre dage for at “rense livmoderen og få den i balance”. Den lover kunderne - med dramatiske før- og efterbilleder - at kuren kan hjælpe mod problemer som eksempelvis svamp og underlivsbetændelse.

Ikke nok med, at kuglerne skulle have fysiske effekter, så påstår sælgeren også, at en udrensning af skeden kan have en åndelig effekt.

Ifølge siden kan livmoderen holde på både følelsesmæssig, fysisk og spirituel trauma og smerte. Men ifølge Metro.co.uk har kuglerne ikke alene ingen påviselig effekt.

Derimod kan de være ekstremt skadelige.

- Skeden er designet til at rengøre sig selv med naturlige sekreter og kræver ikke en ‘udrensning’, siger Dr. Vennessa McKay, der er talsperson for The Royal College of Obstetricians and Gynaecologists.

Skeden indeholder gode bakterier, som er der for at beskytte den, forklarer hun og tilføjer:

- Hvis disse bakterier bliver forstyrrede, kan det lede til infektion så som underlivsbetændelse og inflammation.

Læs også: 6 ting din skede prøver at fortælle dig

Normalt frarådes kvinder at bruge parfumerede produkter som eksempelvis sæbe i deres underliv, fordi det kan påvirke PH-balancen og de sunde bakterier i skeden. Det gælder også urtekuglerne.

- Enhver, der er bekymret for den måde, deres skede lugter, eller oplever irritation eller kløe, bør søge råd hos deres læge eller apoteker, fordi de kan have en infektion, der behøver behandling, siger Dr. Vennessa McKay.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: