Har ramt et hav af danskere: Nu melder politiet ud

Skrevet af Kamille Isaksen

14 uger siden

|

06/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu melder politiet ud.

Dagens topnyheder

Vejle har oplevet voldsomme oversvømmelser, der har forvandlet byens centrum til et ufrivilligt svømmebassin. Efter et massivt regnskyl, der allerede tirsdag formiddag varslede om problemer, er flere centrale gader nu spærret, og situationen beskrives som alvorlig af lokale beredskabsmyndigheder.

Det skriver Ekstra Bladet

Vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Sørens Liisberg, har til Ekstra Bladet oplyst, at vandstanden i midtbyen langsomt er begyndt at falde, men understreger samtidig, at der ikke umiddelbart er sket alvorlige uheld som følge af oversvømmelserne. Dette til trods for at Vejle Kommune tidligere på dagen opfordrede trafikanter til at holde sig væk fra de centrale dele af byen, hvor gader som Vedelsgade, Flegborg, Flegmade, Staldgårdsgade, Nyboesgade og Aagade blev lukket på grund af vandmasserne.

Thomas Dietz, som er  beredskabschef hos Vejle Brandvæsen, har udtalt, at det er begrænset, hvad der kan gøres for at håndtere vandmasserne, da der ikke er nogen steder at pumpe vandet hen. 

Han råder derfor borgere, der har fået vand ind, til at kontakte deres forsikringsselskab med det samme.

Oversvømmelserne har ikke kun ramt Vejle by, men også mange åer og vandløb i området er løbet over. DMI havde udsendt et varsel om kraftig regn for den sydvestlige del af landet, inklusiv Vejle. 

Fra mandag morgen til tirsdag eftermiddag faldt der på landsplan hele 31,9 mm regn, med enkelte steder, der modtog næsten 60 mm, hvilket svarer til næsten 20 procent mere regn på et døgn end normalt for en hel måned.