Forbrugerrådet Tænk melder ud: Advarer danskerne mod denne netbutik

Skrevet af Mathias Busekist

26 uger siden

|

11/11/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Forbrugerrådet Tænk advarer mod at købe produkter herfra.

Dagens topnyheder

Hvis du har ramt dine daglige scrolls på de sociale medier, vil du måske være stødt på netbutikken Temu. En netbutik, der har helt vildt billige priser på alverdens varer.

Det er bare ikke altid, at de lave beløb er nok.

Forbrugerrådet Tænk advarer nemlig nu mod at handle hos den kinesiske netbutik, som efter blot få måneder har tiltrukket tusindvis af kunder i Danmark, skriver Ekstra Bladet.

"Vi har ikke kigget specifikt på Temu endnu, men der er jo tale om, at man handler med virksomheder uden for Europa. Når du gør det, så er du ikke beskyttet af alle reglerne om produktsikkerhed og forbrugerrettigheder, der gælder i EU, og det er bekymrende," siger Stine Müller, der er projektleder i Forbrugerrådet Tænk.

Selv om Forbrugerrådet Tænk ikke har undersøgt Temu specifikt, så står det modsat anderledes til hos deres italienske søsterorganisation Altroconsumo.

De har nemlig kendt til Temu igennem længere tid, og de har ikke meget sødt at sige om netbutikken, som eftersigende bugner med ringe kvalitet.

Det viser i hvert fald deres undersøgelse, som de har udarbejdet ved at købe 28 forskellige produkter på Temu, hvoraf 15 af varerne ikke levede op til EU's krav om produktsikkerhed.

Dermed bør varerene slet ikke sælges i EU.

Italienerne købte også 13 forskellige kosmetikprodukter, der alle havde mindst én mangel i forhold til europæiske regler.

"Det er ærgerligt, at det ikke kun er priserne, der er lave, men frem for alt kvaliteten af de varer, der sælges på platformen," skriver Altroconsumo i sin konklusion ifølge Ekstra Bladet.

Temus kommentar

Temu skriver i en kommentar, at de omhyggelige, når det kommer til at overholde love og regler i de forskellige lande, de er til stede i:

"Temu er meget omhyggelig med at overholde love og regler i hvert land og hver region, hvor vi opererer. Som markedspladsoperatør forventer vi, at sælgere på vores platform nøje overholder alle relevante love og regler."

Da de blev gjort opmærksomme på problemet, som Altroconsumo påpegede, fjernede de omgående de omtalte produkter:

"I løbet af de seks måneder, der er gået, siden vi begyndte at operere i EU, har vi arbejdet hårdt på at forfine vores overvågnings- og kvalitetskontrolsystemer for at imødekomme forskellige områder, der skal forbedres. Vi har arbejdet tæt sammen med vores sælgere for at sikre, at de opfylder EU-kravene, og vi har straks fjernet produkter, der ikke overholder kravene. Temu fjernede og undersøgte straks de produkter, som Altroconsumo blev opmærksom på."

Afslutningsvist skriver Temu, at de er glade for al feedback:

"Vi værdsætter oprigtigt og hilser feedback og tilsyn fra alle sektorer af samfundet velkommen, og vi mener, at det er afgørende for vores vækst og forbedring. Vi er en relativt ny platform, der kun er et år gammel, men som stadig forpligter os til at overholde alle relevante regler og forskrifter."