For få uger siden skete det for første gang i 3 år: Nu deler Odense Zoo trist meddelelse

Skrevet af Emil Martesen

9 uger siden

|

11/03/2024
Foto: Google Street View
For få uger siden skete det for første gang i 3 år, men nu deler Odense Zoo en trist meddelelse.

Dagens topnyheder

For dem der indimellem lægger vejen forbi Odense Zoo var der god grund til at juble for et par uger siden.

I et Facebook-opslag løftede den zoologiske have nemlig sløret for, at de kunne byde velkommen til to ny løveunger.

Og selv lagde de heller ikke skjul på, at løverne plejer at lokke mange gæster hen, og der nu bliver der endnu mere at kigge på.

Men nu har et nyt trist opslag fra den populære Zoo set dagens lys.

I en hjerteskærende hændelse har Odense Zoo måttet træffe den tunge beslutning at aflive to få uger gamle løveunger. Beslutningen blev taget efter det blev klart, at ungerne, på trods af zoologisk havepersonales bedste indsats, ikke ville overleve. Årsagen til denne tragiske skæbne lå hos deres mor, Kenya, der havde svært ved at producere nok mælk til sine unger.

Det var tilbage i februar, at Odense Zoo kunne berette om den glædelige nyhed om Kenyas fødsel af de to hunløveunger. På det tidspunkt var håbet stort, og forventningerne til ungernes fremtid var positive. Desværre skulle det vise sig, at naturen havde andre planer.

Dyrelæge Steffen Knold fra Odense Zoo har forklaret, at det ikke er usædvanligt, at førstegangsfødende løvinder oplever problemer med mælkeproduktionen. Han understreger i samme ombæring, at ungerne ville have lidt en langt mere grum skæbne, havde de ikke truffet beslutningen om at aflive dem. De ville simpelthen være døde af sult.

Beslutningen om at aflive ungerne er et klart eksempel på de svære valg, dyreværnsorganisationer og zoologiske haver står overfor. Selvom det aldrig er en nem beslutning at tage afsked med dyreliv, især når det kommer til så unge individer, så understreger denne hændelse vigtigheden af ansvarlighed og human behandling af dyr i en zoologisk have.

Du kan se den triste video fra Odense Zoo herunder: