Fantastisk penge-nyt til disse danskere: Så meget stiger de i løn

Skrevet af Emil Martesen

1 uge siden

|

10/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fantastisk penge-nyt til en række danskere.

Dagens topnyheder

PROSAs årlige lønstatistik blandt it-professionelle viser, at lønefterslæbet fra 2023 er indhentet. Undersøgelsen, som er baseret på besvarelser fra 2.706 it-medarbejdere, er indsamlet i første kvartal 2024, og viser en generel lønstigning på 3,7 pct. lønstigning til it-folk.

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse.

Næstformand i PROSA - Forbundet af It-professionelle Curt Kjærsgaard Raavig siger:

”Inflation er gift for både løn og lønstigning, og derfor er jeg glad for at kunne konstatere, at efterslæbet fra 2023 er indhentet. Arbejdsmarkedet tørster efter it-folk, og størrelsen på lønposen er chefens kontante svar på fastholdelse og rekruttering".

PROSAs lønstatistik kan ses her.

PROSA næstformand henviser til, at forbrugerpriserne siden sidste år kun steget med 1,2 pct. Efterslæbet, der var i forbindelse med lønudviklingen i 2023, hvor der var en reallønstilbagegang, på grund af den meget høje inflation, er dermed indhentet. Faktisk stiger lønnen for nogle 5,5 procent, hvis anciennitetsstigninger også medregnes:

”Virksomheder kan stå i en situation, hvor ordrebogen er ledig, men der må takkes nej til opgaver, som kræver specialiserede it-kompetencer. Jeg vurderer, at lønstigninger på 5,5 procent til it-folk med anciennitet er et mærkbart resultat af, at nok er it-arbejdsmarkedet ved at stabilisere sig, men efterspørgsel på specialiserede it-kompetencer er kommet for at blive, og det kan mærkes på lønnen", siger næstformand Curt Kjærsgaard Raavig

PROSAs medlemmer har mulighed for at bruge PROSAs lønberegner på Mit PROSA. Her kan de se se om deres løn flugter med den øvrige branche, deres kompetencer og jobindhold https://www.prosa.dk/mit-prosa