Efter Madrid-skandale: Så gik den ikke længere for kronprins Frederik

Skrevet af Emil Martesen

11/12/2023
Foto: Florian Gaertner/Imago/Ritzau Scanpix
Foto: Florian Gaertner/Imago/Ritzau Scanpix
Der bliver kigget med helt andre øjne mod kronprins Frederik, end der hidtil har gjort.

Dagens topnyheder

I en nylig udsendelse af "Året i Kongehuset" på Danmarks Radio (DR), blev der kastet lys over en bemærkelsesværdig hændelse: omtalen af kronprinsens Madrid-skandale.

Og det vækker undren hos Ekstra Bladets egen kongehuskommentator, Kim Bach.

Han lægger nemlig ikke skjul på, at det er en yderst bemærkelsesværdig i deres normalt forsigtige tilgang til kongehuset.

Kim bach udtrykker sin overraskelse og spekulerer i, at DR's beslutning om at inkludere skandalen i deres årsopsummering måske skyldes en voksende ubehagelighed ved tidligere at have undgået emnet.

Han påpeger i samme ombæring, at DR tidligere kun har nævnt sagen i et humoristisk indslag, hvilket kunne tyde på en vis forsigtighed eller endog angst for at fremstå kritiske over for kongehuset.

Men nu har piben fået en anden lyd.

I programmet blev der trukket paralleller mellem denne og tidligere skandaler, men Kim Bach finder det dog bizart, at programmet antyder, at skandalen ikke ændrer meget i det store billede, hvilket han mener afspejler DR's generelle tilbageholdenhed.

Skandalen, som involverer kronprinsens tur til Madrid og hans tid med Genoveva Casanova, har været genstand for intens medieopmærksomhed. Kongehuset har valgt ikke at kommentere på rygterne, hvilket kun har tilføjet yderligere brændstof til spekulationernes ild.

Kronprinsen og resten af kongehuset forholder sig indtil videre tavs i sagen, der efterhånden har bidt sig fast på alle danskernes læber.