Dommen nærmer sig i Mia-sagen: Her er forsvarerens afsluttende ord

Skrevet af Henrik R

46 uger siden

|

28/06/2023
Foto: Privat
Foto: Privat
Allerede i dag vil der være skyldskendelse i sagen, inden der torsdag falder dom.

Dagens topnyheder

Hændelsesforløbet i den dramatiske sag om den 22-årige Mias død tager en ny drejning, da både anklager og forsvarer onsdag fremførte deres versioner af, hvad der skete den skæbnesvangre dag, hvor Mia Skadhauge Stevn mistede livet og med den intensitet sagen har opnået, fortsætter nye chokerende oplysninger med at komme frem.

Mette Grith Stage, forsvarer for den 37-årige sigtede, hævder, at hendes klient kun bør dømmes for usømmelig omgang med lig. Hun erkender, at den handling, han har begået - partering af Mias lig - er forfærdelig og utilgiveligt. Men Stage argumenterer for, at denne handling har sat hendes klient i et dårligt lys fra sagens start.

"Han starter bagud på point. Selvfølgelig finder jeg også hans handling fuldstændig uacceptabel," lød det fra forsvarsadvokaten i retssalen.

Stage betoner, at hun ikke ser sin klient som et af de mest sympatiske individer. Ikke desto mindre mener hun, at den omfattende brug af ekspertsvidner i sagen er et taktisk træk fra anklagerens side, der forsøger at male et billede af hendes klient som et monster.

Ifølge Stage er der sket et karaktermord på den 37-årige, og hun understreger, at hans forklaring har været både detaljeret og troværdig. Hun kritiserer anklagemyndigheden for ikke at have troet på, at den afdøde Mia var indladende og flirtende overfor den sigtede, og at hun tog initiativ til at stimulere hans penis.

Stage pointerer, at der ikke findes konkrete beviser for, hvad der egentlig skete i bilen, udover hvad hendes klient har forklaret. Hun fremhæver yderligere, at hans forklaring om hændelserne ved Hammer Bakker er usædvanligt detaljeret.

Som vi nærmer os afgørelsen i denne rystende sag, er det endnu uvist, hvad dommen vil være. I dag onsdag den 28. juni er der skyldskendelse, inden der i morgen den 29. juni falder dom i sagen.