Debatten har kørt i lang tid. Skal man skylle køkkenservicet inden det sættes i opvaskemaskinen?
Nogle siger, at det skal man, da det nemmere bliver rent. Andre siger, at det er godt for maskinen at få noget af fedtet fra maden.
Men nu har en norsk undersøgelse endelig fundet frem til svaret, fortæller TV2 Norge.
Læs også: Opvask, toiletpapir og TV - her er diskussionerne alle par kan genkende
De har startet med at forberede to gange tre retter identisk mad på identisk service.
Løgsuppe til forret, lasagne til hovedret og crème brûlée til dessert.
Da maden er spist, skal servicet sættes i opvaskmaskinen. Man har to identiske vaskemaskiner, som kører på standardprogrammet i to timer. Der er brugt det samme opvaskemiddel og det er stablet ens.
Efter de to timer målte man med en ATP-måler, som viser antallet af mikroorganismer, som sidder tilbage.
Læs også: Hun putter en brugt tepose sammen med opvasken. Det har vi ikke set før
Et resultat under 500 er godkendt.
Maskinen, hvor man skyllede servicet inden det kom i, viser en gaffel 38, et glas 9 og formen til crème brûlée viser 38.
Aldeles godkendt.
Maskinen, hvor der ikke er blevet skyllet inden tester man først et fad, hvor lasagnen blev lavet i. Der sidder ikke overraskende nogle brændte rester.
Læs også: Videnskaben har talt: Sådan skal du fylde din opvaskemaskine
Resultat: 3026.
En gaffel viser 2338, crème brûlée-formen viser 2336 og et glas viser hele 10290. Altså langt over det godkendte.
Så nu er der altså bevis for, at det rent faktisk hjælper at skylle opvasken inden den kommer i maskinen.