Fire personer er syge af listeria fra denne fiskeproducent

Ane Sørensen

|

30/07/2015

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Fire personer er blevet konstateret syge af listeria, der er fundet på fiskevirksomheden Hjerting Laks.

Der er dog ikke blevet påvist forhøjede niveauer af listeria i nogen af virksomhedens produkter på markedet i 2015.

- Som forbruger skal man huske på, at man risikerer, at antallet af listeriabakterier vokser til et farligt niveau, hvis man ikke håndterer fiskeprodukterne korrekt. Derfor vil vi minde forbrugerne om at følge Fødevarestyrelsens råd om køkkenhygiejne, siger Annette Perge, som er sektionsleder hos Fødevarestyrelsen.

-Man bør fx sørge for at lægge fiskeprodukter på køl ved 5 grader, smide mad ud, der har overskredet “Sidste anvendelsesdato” og huske, at når emballagen er åbnet, holder produkterne kun få dage på køl, fortsætter hun.

Listeria er en naturligt forekommende bakterie, som gerne må være til stede i små mængder i visse, såkaldt stabiliserende produkter.

I Danmark bliver der årligt registreret cirka 50 sygdomstilfælde på grund af listeriabakterier. I 2009 og 2014 var der dog 90 - 100 på grund af større udbrud.

I 2015 er der foreløbig registreret 25 tilfælde.

Det er som regel personer, der er svækkede i forvejen, som bliver ramt af listeria.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler: