Hvad skal man servere, når familie og venner kommer til påskefrokost? Hvis man skæver til danskernes indkøbsvaner er der særligt fem traditionsrige ting, der står som vores klare favoritter på det veldækkede påskebord.
Det viser en undersøgelse som Forbrugerrådet Tænk har lavet i samarbejde med Dansk Supermarked (Føtex, Bilka og Netto).
LÆS OGSÅ: Dette påskeslik skal du undgå
Vi afslører mad-/drikkevarerne i baglæns rækkefølge:
5. Sild og rejer. Der skal fisk til påskefrokosten, gerne som en slags forret.
4. Alle typer æg. Påsken er æggenes fest. Grunden til man spiser æg i påsken, skyldes, at man i gamle dage ikke måtte røre æg under fasten, men eftersom påsken markerer fastens afslutning, skal der æg på bordet.
LÆS OGSÅ: Sådan undgår du at påsken bliver for dyr
3. Specialøl. Påskeøl og andre specialøl bliver brugt til at slukke tørsten ved påskebordet.
2. Oste. Som en dessert eller efterret sniger ostene sig ind i påskemenuen.
1. Lam. Lammekød er en klassisker, som symboliserer påskens budskab: Jesus blev ofret som et uskyldigt lam.
Følg Dagens.dk på facebook - altid gratis nyheder og underholdning
Forbrugerrådet Tænk har også kigget nærmere på, hvad Coops butikker (Irma, Fakta og Kvickly) sælger mest af ved påske, og der er små forskelle at spotte.
Førstepladsen indtages af lammet, derefter følger sild og rejer, mens en delt fjerdeplads går til laks og snaps. På femtepladsen kommer æg generelt.