Kiwi smager herlig friskt, men det er ikke det eneste den grønne frugt kan.
Der er nemlig flere sundhedsmæssige grunde til, hvorfor kiwi bør være en del af din daglige kost.
Fem fordele ved at spise kiwi
1. Sund fordøjelse
Lider du af hård mave, kan en kiwi om dagen sætte fart på systemet. Kiwi har nemlig et højt indhold af kostfibre, der fremmer en sund fordøjelse. Kiwi indeholder desuden enzymet actinidin. Dette enzym hjælper kroppen med at bryde proteiner fra blandt andet kød og fisk ned.
2. Propfuld af c-vitaminer
Kiwi er en ægte c-vitaminbombe! C-vitaminer styrker dit immunforsvar og sørger desuden for sunde tænder og blodkar. Kiwi indeholder 98 mg c-vitamin per 100 gram, hvilket er over 30 mg mere end appelsinen, som 'blot' indeholder 63 mg per 100 gram.
3. Beskytter mod kræft
Det smager måske ikke så godt, men kiwiskræl er propfyldt med antioxidanter og flavonoider, som beskytter cellerne i kroppen mod kræftfremkaldende DNA-skader. Så næste gang du spiser en kiwi, skal du lade være med at smide skrællet ud.
4. Holder dig ung
Evig ungdom er en myte, men der er visse ting, du kan gøre for at bremse kroppens aldring. Kiwi indeholder masser af antioxidanter og vitamin E, som er vigtige, hvis du ønsker at holde dig ung og rask længst mulig.
5. Godt for hjertet
Det er bevist, at 2-3 kiwier om dagen kan reducere risikoen for blodprop med hele 20%. Frugtens kerner indeholder nemlig en helt speciel omega-3 fedtsyre, som beskytter mod hjerte- og karsygdomme. Kiwi har desuden også et højt kaliumindhold, som bidrager til at stabilisere blodtrykket. Så æd bare løs!