Thomas Andersen har delt historien på Facebook, fordi han er forarget over, hvordan vi behandler mennesker i vores samfund.
28.000 likes, 18.000 delinger og 3.500 kommentarer har opslaget fra i mandags i skrivende stund fået. Og spørgsmålet om, hvordan vi behandler vores borgere i sundhedsvæsnet, har fået folk til tasterne.
- Der er også folk, der har skrevet, at personalet gør deres bedste, og jeg blot er ude på at få opmærksomhed. Men jeg bebrejder ikke personalet på hospitalet, jeg vil bare gerne starte en debat om, hvordan vi behandler mennesker i vores samfund. For kan det virkelig være rigtigt, at det er vigtigere at spare penge end at passe på hinanden, siger han til Dagens.dk.
Thomas Andersen oplevelse begyndte, da han og hans datter kom gående i Fuglebjerg på Vestsjælland forleden og så en mand, der lå i græsset og rystede.
Manden sad i græsset og rystede. Han manglede sin ene sko og havde ingen penge. Foto: Thomas Andersen
De skynder sig hen til ham og forsøger at få kontakt og ringer med det samme til alarmcentralen, som Thomas Andersen fortæller på Facebook.
- Jeg bliver stillet om til en sygeplejerske, hun får manden i røret, da han er kommet lidt til sig selv. Jeg kan høre, at hun prøver at overtale ham til selv at finde hjem. Her tager jeg røret, da jeg må insistere på, at de sender en ambulance, da jeg mener, at min vurdering må være bedre end hendes gennem telefonen, skriver Thomas Andersen i sit opslag.
Manden har været indlagt for en blodprop og angiveligt blevet udskrevet natten forinden, uden at blive kørt hjem. Manden bor på et forsogshjem i Næstved.
- Han havde kun råd til en taxi halvdelen af vejen, fortalte han mig, da han var kommet mere til sig selv. Jeg har selvfølgelig kun historien fra hans side, men uanset om han så havde insisteret på at blive udskrevet, mener jeg ikke, at det kan være rigtigt, at man lader ham selv finde hjem i den tilstand, siger Thomas Andersen til Dagens.dk.
Thomas Andersen har været i kontakt med forsogshjemmet, der kan fortælle, at manden i dag er i god behold. Det handler ikke om at pege fingre ad nogen, fortæller Thomas Andersen.
Thomas Andersen er rystet over alarmcentralens reaktion på hans opkald. Foto: Thomas Andersen
- Men jeg synes, det virker forkasteligt. Hende fra alarmcentralen bør ikke skulle sidde og forsøge at overbevise en mand i den tilstand om selv at finde hjem. Så tænker jeg, at det blot handler om at spare penge, og det mener jeg ikke kan være rigtigt i vores samfund, siger han.
Da Thomas Andersen skrev opslaget på Facebook var han vred.
- Hvad helvede betaler jeg min skat til? Kan det virkelig være rigtigt, at man som skatteborger ikke kan få den fornødne hjælp. Jeg er muligvis lidt vred, men mest skuffet.
Region Sjælland skriver i et svar til Ekstra Bladet, at manden endte med at blive hentet af en ambulance. De ønsker ikke at kommentere sagen yderligere:
- Region Sjælland kan ikke kommentere det konkrete patientforløb som ligger bag historien, som netop nu verserer på de sociale medier uden at gå på kompromis med hensynet til fortrolighed kan det dog oplyses, at der blev sendt en ambulance fra AMK vagtcentralen til borger, der samme dag var gået på orlov fra Slagelse Sygehus. Ambulancen kørte den pågældende borger hjem.