Et billede af en æggemad med rejer og en opsang til politikerne. Sådan er det lykkes for Regina Midjord at sprede sit budskab med lynets hast hen over weekenden.
Det er knudepunktet i de nuværende overenskomstforhandlinger, hvorvidt de offentligt ansatte selv skal betale for deres spisepause, som har fået jordemoderen Regina Midjord til tasterne.
- Nu kan jeg kun tale for jordemødrene og sygeplejerskerne, men vi giver det, vi har, og det, vi giver, overskygger i hvert fald de 21.000 kr. vores grundløn består af og de 2.000 til 4.000 kr. i vagttillæg, vi får, alt efter om vi arbejder deltid eller fuldtid. Det hele vel at mærke FØR skat.
- En løn, der på INGEN måde står mål med de afsavn, vi hver uge og hvert år må lide i forhold til vores børn, familie og venner - når vi arbejder 12 timers weekendvagter eller døgnvagter, skriver Regina Midjord på Facebook.
Hun skriver videre, at de offentligt ansatte på hospitaler kan blive nægtet at tage hjem efter endt vagt, hvis der mangler hænder på afdelingen, og at det er normalt at arbejde 24 timer i træk uden søvn.
- Vi arbejder søndag som onsdag, nat som dag, jul som sommerferie - 24/7/365.
- Vi står med liv og død mellem hænderne, men med den løn, så er et liv vist ikke mange kroner værd i dag. Vores arbejdsliv er heller ikke mange kroner værd, når vi er den faggruppe med den dårligste løn og arbejdsvilkår.
Jourdemoderen afslutter sit debatindlæg på Facebook med at forklare, hvorfor hun har delt et billede af en æggemad:
- Apropos den betalte spisepause, så er her et billede fra i morges kl. 02, hvor jeg skulle have haft fri kl. 23. En travl vagt, hvor jeg mødte ind kl. 15, og kl. 21.30 ENDELIG havde tid at sætte mig ned med en halv rejemad og fik spist én mundfuld... En tredjedel af en halv rejemad, inden der var patienter, der havde brug for mig igen.
- Så for min skyld, tag ENDELIG den betalte spisepause fra os, for det er svært at tage noget, der IKKE eksisterer... Vi kommer ikke til at savne den! Egentlig kunne de også tage min løn, for den er efter skat ikke højere end kontanthjælp, skriver Regina Midjord.
Se hele opslaget herunder.
Bør offentligt ansatte selv betale deres spisepause? Deltag i debatten på Facebook.