Politiet advarer danske kvinder over 40 år: Pas på hvis du får en venneanmodning fra fremmed mand på Facebook

Nils Würtzenfeld

379 uger siden

|

14/09/2017
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kvinder på Facebook bør være opmærksomme på, hvem de kontaktes af på det sociale medie. Sådan lyder rådet nu fra politiet.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Det kan være fristenede at besvare en Facebook-henvendelse fra en fremmed person, der virker både sød og ser godt ud.

Men er du kvinde, over 40 år og modtager du pludselig en venneanmodningen fra en fremmed mand, så gør du muligvis klogt i at takke nej.

Sådan lyder rådet fra Nordsjællands Politi, der i en pressemeddelelse advarer mod internetfænomenet ’romance scams’

- Nordsjællands Politi har inden for det seneste stykke tid modtaget flere anmeldelser fra kvinder i alderen 40+, som har været udsat for såkaldte romance scams på nettet, lyder det fra politiet, der uddyber:

- Her har kvinderne som oftest modtaget en venneanmodning på Facebook fra profiler forestillende fremmede mænd. Hvis kvinderne har accepteret venneanmodningen, har mændene indledt en samtale, hvor de sender romantiske beskeder til kvinderne og er særdeles indsmigrende, forklarer Nordsjællands Politi i deres pressemeddelelse.

Men de fremmede mænd er sjældent ude på at skabe nye venner. Tværtimod.

For når først dialogen imellem parterne har stået på i en længere periode, beder de nye mandlige bekendtskaber ofte om et økonomisk lån, som de gerne vil have overført til en bankkonto.

Det kan være under påskud af, at de skal betale for et sygehusophold, indløsning af en særlig pakke, økonomisk bistand i forbindelse med en god forretning i Dubai, eller noget helt fjerde. Fælles for alle påstandene er dog, at der er tale om svindel.

- Gerningsmændene er meget tålmodige i deres arbejde med at opbygge et tillidsbånd til deres ofre, og det er formentlig en af hovedårsagerne til, at de lykkes med deres forehavende. Set i bakspejlet kan ofrene godt se, at alarmklokkerne burde have ringet, men på grund af tillidsbåndet har de ikke studset over faresignalerne, imens dialogen stod på, fortæller politiinspektør Lau Thygesen fra Nordsjællands Politi.

Selvom de seneste anmeldelser har omhandlet svindel via Facebook, så advarer Nordsjællands Politi om, at lignende svindel også kan foregå på for eksempel andre sociale medier eller klassiske dating-hjemmesider.

Af samme grund lyder opfordringen fra politiet på, at man altid bør færdes på nettet med fornuft:

- Uanset om vi taler sociale medier eller ’den virkelige verden’, bør man altid have en sund portion skepsis, hvis man uopfordret bliver kontaktet af en fremmed person. Vi skal naturligvis stadig kunne lære nye mennesker at kende på den ene eller den anden måde, men man bør være opmærksom på eventuelle signaler om, at noget måske er galt, slutter Lau Thygesen.

Det er dog ikke kun kvinder, der falder for fremmede henvendeler på nettet.

Læs også om de 5 grunde til at mænd accepterer venneanmodninger fra sexede kvinder, de ikke kender.