Ny undersøgelse: Danskerne frygter, at de ikke får ordentlig pleje, når de bliver gamle

Nils Würtzenfeld

377 uger siden

|

01/11/2017
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Flere og flere danskere er bekymrede for ikke at få ordentlig pleje, når de bliver ældre. Og det med god grund mener Ældre Sagen.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Dårlig mad, forsømt hygiejne og ensomhed. Det er nogle af de triste udsigter, der gør, at et stigende antal danskere frygter at blive ældre.

En ny undersøgelse fra Trygfonden viser nemlig, at kvaliteten af vores ældrepleje bekymre flere og flere mennesker. Det skriver TV 2.

Flere end 6000 personer har deltaget i undersøgelsen, der viser, at 54 procent af danskerne over 40 år er betænkelige ved den ældrepleje, som de har udsigt til at modtage.

Ifølge Anders Hede, der er forskningschef hos Trygfonden, hænger danskernes bekymring over for alderdommen sammen med deres egne erfaringer. Mange har nemlig oplevet bekendte eller familiemedlemmer, der har modtaget en utilfredsstillende ældrepleje.

- De oplevelser gør, at mange af os, der er over 40, tænker: Hvad skal der ske med mig, når jeg bliver gammel?, siger Anders Hede til TV 2.

Hos Ældre Sagen deler man de mange danskernes bekymring. Det forklarer Bjarne Hastrup, som er direktør i Ældre Sagen. Ifølge ham bliver der nemlig flere og flere demente, samtidig med at antallet af plejehjemspladser ikke øges.

- Hovedparten af de demente personer skal bo hjemme, sammen med deres ægtefæller, som så får en utrolig stor og belastende plejeopgave sammen med det offentlige, siger han og påpeger, at selvom der bliver flere demente, så er antallet af hjemmehjælpsmodtagere faldet, siger han til TV 2 og understeger, at der siden 2008 er forsvundet seks millioner hjemmehjælpstimer.

Ifølge Ældre Sagen efterlyser de ældre hjemmehjælpsmodtagere især muligheden for at komme mere ud i den friske luft, flere bade samt kontakt med andre mennesker.

- Der er store menneskelige og sociale problemer i øjeblikket, som vi sagtens kan afhjælpe, fordi vi har pengene til det. Det skal bare prioriteres, slutter Bjarne Hastrup.

For at komme problemet til livs har Ældre Sagen fremlagt en række forslag til næste finanslovforhandling, der har til formål at forbedre hjemmehjælpen kraftigt samt udbygge plejehjemssektoren.

Læs også: Forsker: Lad være med at rejse dig op for ældre i bussen