Kendis-kok byder på mishandlede dyr

Sol Stoffregen

|

18/11/2013

Dagens topnyheder

Selvom Michelin-kokken Thomas Rode under adskillige tv-programmer, såsom 4-Stjerners Middag, har udtalt, at han går højt op i dyrevelfærd, har der alligevel sneget sig en række mishandlede fugle ind på hans menukort.

Det skriver Metroxpress.

Det er kommet frem, at køkkenchefen på Michelin-restauranten Kong Hans, Thomas Rode, byder sine gæster på andelever, såkaldt foie gras, fra den franske producent Ernest Soulard, som behandler ænderne på usmagelig vis.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Ifølge den engelske dyreværnsorganisation, Viva, proppes fuglene ind i små bure, som gør det umuligt for dem at stå op, og på daglig basis får ænderne stukket slanger med foder dybt ned i halsen - dette medfører enten at ænderne brækker sig eller dør.

Disse forhold har fået Viva helt op i det røde felt, og de meddeler, at de aldrig har set noget så brutalt i de sidste 20 år, som hos Thomas Rodes franske leverandør.

- Hovedingrediensen i Thomas Rodes foie gras er ondskab og ufattelige lidelser, siger Justin Kerswell, kampagnechef i den britiske dyreværnsorganisation Viva, til Metroxpress.

LÆS OGSÅ: Thomas Rode: Derfor skal du undgå færdigproduceret mad

Thomas Rode, der ellers har givet udtryk for, at han lægger vægt på, at dyrene har haft et godt liv, inden de ender på  tallerkenen, vil nu droppe den franske specialitet fra Ernest Soulard.

Tv-kokkens chef og direktør i gourmet-koncernen Løgimose, Steen Aalund Olsen, er forarget over sagen om dyrenes kummerlige forhold, som han ikke kendte til på forhånd.

- Det er fandeme noget svineri. Vi vil hverken direkte eller indirekte støtte sådanne virksomheder. Samarbejdet stopper nu. Slut, siger Steen Aalund Olsen til Metroxpress.