Pas på hackere på ferien: Her er de gode råd, der kan redde dig og mobilen

Sol Stoffregen

|

29/07/2015

Dagens topnyheder

Langt de fleste kan ikke undvære mobiltelefonen på ferien, og den kan da også være rigtig praktisk at have med, når du skal finde fra A til B eller skal undersøge områdets største seværdigheder. Men desværre er der en risiko for, at din mobiltelefon bliver hacket på ferien.

Derfor giver sammenligningssitet Samlino.dk syv tips til, hvordan du kan bruge mobiltelefonen på ferien uden at blive hacket.

1. Lav en back-up af din data
Sørg for at lave en back-up af din data inden afrejse – enten online eller på en fysisk harddisk. På den måde sikrer du al din private data i tilfælde af, at du skulle miste din smartphone eller blive udsat for et hackerangreb på ferien.

Læs ogsåSOS: Sådan redder du din våde mobiltelefon

2. Vær opmærksom når du downloader apps
Hvis du vil downloade apps, som kan hjælpe dig med at finde vej, bestille en taxa eller finde de største seværdigheder i nærheden, skal du sørge for kun at hente apps, som kommer fra en pålidelig kilde. Ellers risikerer du, at piratkopierede apps deler dine kontakter, lokationer, billeder og anden personfølsom data.

3. Styr uden om falske netværk
Ligegyldigt om du bruger netværket på hotellet eller den lokale restaurant, så spørg altid en ansat det pågældende sted om det præcise navn på netværket. På den måde undgår du at koble dig på et falsk netværk, hvor der sidder en hacker og følger med i alt, hvad du laver. Tænk dig desuden om, når du surfer på nettet  - undgå ukendte hjemmesider og hold dig fra at klikke på mistænkelige links.

4. Pas på med netbank og online shopping
Som udgangspunkt bør du aldrig gå på netbank eller shoppe online på offentligt WiFi. Gør du det alligevel, så sørg for at bruge en sikker betalingsløsning som eksempelvis PayPal. Tjek også at hjemmesiden starter med https://, og at der er en hængelås ved URL-adressen, da det indikerer, at der er sikker adgang.

Læs også: 7 tips til at forhindre din smartphone bliver langsom

5. Installer et antivirusprogram
Det er ikke kun din computer, der bør beskyttes af et antivirusprogram – det samme bør din tablet og smartphone. Eksempelvis Anti-Malware og Anti-Spyware er gode værktøjer til at undgå falske apps, virus og trojanske heste. Sørg også for at have din firewall slået til når du surfer på offentligt WiFi. Ellers er din enhed synlig for alle.

6. Hold telefonen opdateret
Sørg for at opdatere din mobiltelefon med den nyeste software – både i forhold til styresystem og apps. Husk på at opdateringer til styresystemer som regel indeholder vigtige sikkerhedsopdateringer, som lukker eventuelle huller, der måtte være i sikkerhedssystemet.

7. Husk en stærk adgangskode
Hvis nogen skulle stjæle eller finde din smartphone, giver det en vis tryghed at kunne forhindre vedkommende i at få adgang til dine private billeder, kontaktliste og sms’er. Anvend derfor en stærk adgangskode på din mobiltelefon. Du kan desuden sikre din mobiltelefon med et anti-tyveri-program, som kan spore, låse og tilmed slette telefonens indhold, hvis du skulle miste den. Sidst men ikke mindst kan du vælge at kryptere din data på mobilen.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler: