Socialrådgiver løn afhænger både af, hvor du er ansat, hvor længe du har været ansat og hvilket løntrin, du befinder dig på.
Som socialrådgiver arbejder man med mennesker i en samfundsmæssige sammenhæng og er uddannet til at løse og forebygge sociale problemer, som mennesker kan støde på gennem livet.
En socialrådgivers arbejdsområder kan variere meget, men vil typisk tage udgangspunkt i børn, unge og/eller familier. Det kan også være, at man laver social arbejde i forbindelse med integration kriminalforsorgen.
Socialrådgiver løn
Lønmæssigt afhænger ens indkomst af en række faktorer. Først og fremmest er det nemlig afgørende, om man er ansat kommunalt, regionalt eller i sjældne tilfælde i det private.
Dernæst er der også store lønforskelle i forhold til, hvilket løntrin, man befinder sig på og sidst men ikke mindst, er der forskel på, hvor i landet, man er ansat.
Socialrådgiver løn. Hvad tjener en Socialrådgiver? Foto: Shuttertock
En nyuddannet socialrådgiver, ansat i en kommune, tjener cirka 26.400 kroner om måneden + pensionsbidrag. De fleste socialrådgivere får desuden tillæg for særlige funktioner og kvalifikationer.
En gennemsnitsløn for en socialrådgiver afhænger til gengæld af, hvilket løntrin man befinder sig på, om man arbejder hos en kommune eller en region samt hvor i landet, man er ansat.
De geografiske grupperinger er opdelt i grupper fra 0-4.
Samtidig findes der 27 løntrin (fra 30 – 55+) i kommunal regi og 26 (31 – 55+) i regions regi, og jo højere et trin, man befinder sig på, jo højere er ens løn.
Socialrådgiver løn – ansat i en kommune
Det laveste beløb, man kan tjene som kommunalt ansat socialrådgiver, er 26.383 kroner. Det får man udbetalt, hvis man befinder sig på løntrin 30 og er ansat i en kommune der befinder sig i gruppe 0 - eksempelvis Holstebro Kommune.
Hvis man til gengæld er ansat Albertslund Kommune, og stadig befinder sig på løntrin 30, så tjener man pludselig 27.340 kroner om måneden. Det skyldes, at Albertslund Kommune tilhører gruppe 4.
Socialrådgiver løn. Hvad tjener en Socialrådgiver? Foto: Shuttertock
Gennemsnitslønnen for en socialrådgiver på løntrin 30 er således 26.879.
Herunder kan ses gennemsnitslønnen for en række løntrin for socialrådgivere ansat i en kommune:
- Løntrin 31: 27.294 kr./mdr.
- Løntrin 36: 29.432 kr./mdr.
- Løntrin 41: 31.897 kr./mdr.
- Løntrin 46: 35.420 kr./mdr.
- Løntrin 51: 47.549 kr./mdr.
Socialrådgiver løn – ansat i en region
Det laveste beløb, man kan tjene som regions-ansat socialrådgiver, er 26.773,08. Det får man udbetalt, hvis man befinder sig på løntrin 31 og i gruppe 0.
Herunder kan ses gennemsnitslønnen for en række løntrin for socialrådgivere ansat i en region:
- Løntrin 31: 27.237 kr./mdr.
- Løntrin 36: 29.432 kr./mdr.
- Løntrin 41: 31.897 kr./mdr.
- Løntrin 46: 35.420 kr./mdr.
- Løntrin 51: 47.549 kr./mdr.
Få socialrådgivere er privatansat og er dermed ansat på en individuel kontrakt eller en privat overenskomst.
Hvis man vil uddanne sig til socialrådgiver skal man tage en professionsbachelor i socialt arbejde. Det er en 3½-årig professionsbacheloruddannelse, som indeholder følgende fagområder:
Socialrådgivning og socialrådgivningsmetodik
Socialpsykologi, udviklingspsykologi, psykopatalogiSocialret, familieret og forvaltningsret)
Samfundsvidenskab i form af politik, økonomi, sociologi og organisation.
Man kan uddanne sig til socialrådgivning i både Holstebro, Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Aabenraa, vejle, Odense, Slagelse, Nykøbing Falster, Roskilde, Hillerød og Frederiksberg.
Kilde: Socialraadgiverne.dk