Søndag startede den danske forening Ung Kræft kampagnen #Delditar på de sociale medier.
Kampagnen lægger op til, som navnet også antyder, at unge mennesker deler billeder af deres kræft-ar på for eksempel Instagram.
LÆS OGSÅ: Denne kvinde skal dø den 1. november
- Tanken er at skabe et sted, hvor man kan bryde tabuer sammen, siger Tina Brændgaard, projektleder i Ung Kræft, til Dagens.dk.
- Det er en måde at få fortalt andre unge med kræft, at de ikke er alene. At de ikke skal skamme sig over deres ar. Og finde andre, der også har ar på krop og sjæl, siger Tina Brændgaard.
Tina Brændgaard har selv overvundet en kræftsygdom, og har været udnævnt som ‘Ugens Fighter’. Hun fortæller, at hun, som mange andre unge kræftramte, havde et behov for at dele sin historie med andre, og høre andres historier.
LÆS OGSÅ: Åbent brev går viralt: Døende kræft-patient har en bøn til kvinden, der ønsker at dø den 1. november
- Det giver en enorm energi og power at vide, at man er med i en klub. Det er selvfølgelig ikke en klub, man har lyst til at være med i, men når det så alligevel er, er det vigtigt, at den er der, siger Tina Brændgaard.
- Det er også en måde at vise, at alle har en historie. Alle har ar på krop og sjæl. Måske kan det også inspirere andre, som ikke nødvendigvis har kræft, til at dele deres historier.
Ind til videre har 108 modige, unge kræft-fightere delt deres billeder på Instagram.
Dagens.dk har fundet et udvalg af dem til dig her: