Peters 85-årige far sad fastklemt efter alvorlig ulykke: Måtte diskutere med alarmcentralen

Nils Würtzenfeld

405 uger siden

|

19/04/2017
112
Da Peter Jørgensens far pludselig sad fastklemt i sin bil efter en alvorlig trafikulykke, var det ikke ligetil at få tilkaldt en ambulance. Vidner måtte nemlig diskutere længe med alarmcentralen.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

11. april blev Peter Jørgensens 85-årige far involveret i en alvorlig trafikulykke.

Uheldet fandt sted i krydset mellem Tårupvej og Stakkesvang i Taulov i Sønderjylland, hvorefter den ældre mand sad fastklemt i sin bil, indtil hjælpen nåede frem. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Det skulle dog vise sig besværligt at få tilkaldt hjælp til stedet, og det gør i den grad Peter Jørgensen både vred og frustreret.

Faderen overlevede heldigvis trafikulykken, men efterfølgende har Peter Jørgensen kunne læse i Fredericia Dagblad, at det første vidne på ulykkesstedet måtte diskutere adressen for ulykken med en medarbejder hos alarmcentralen.

Først efter en længere diskussion blev en ambulance sendt til afsted, og det finder Peter Jørgensen meget kritisabelt.

- Det er simpelthen for dårligt, at de ikke kunne finde adressen. Vidnet kunne gengive præcise vejnavne, som de kunne køre efter. Jeg har efterfølgende selv prøvet at taste det ind i min GPS, og jeg kunne finde stedet uden problemer - og det kan ikke passe, at mit udstyr er bedre end deres, forklarer sønnen overfor Vejle Amts Folkeblad.

Det var Grethe Fink Nielsen, der var det første vidne på ulykkesstedet, og som efterfølgende måtte diskutere med alarmcentralen. Også hun giver Peter Jørgensen ret i hans kritik.

- Jeg har simpelthen været så rasende efterfølgende. Det ikke i orden. Jeg bor meget tæt på ulykkesstedet og kunne derfor beskrive præcis, hvor vi var, men medarbejderen spurgte stadig gentagne gange til, hvor ulykken var sket og bad om nærmeste husnummer - men det var jo midt i et kryds, hvor der ikke er husnumre, forklarer hun overfor Vejle Amts Folkeblad.

Grethe Fink Nielsen vurderer, at der gik 20-25 minutter fra hendes opringning, til hjælpen nåede frem til ulykkesstedet. En ventetid som hun beskriver som meget lang.

Peter Jørgensens far pådrog sig et alvorligt bækkenbrud og måtte efter ulykken overflyttes til Odense Universitetshospital for at gennemgå en stor maveoperation, der skulle fjerne blodansamlinger.

Nu venter to måneders ro og et længere genoptræningsforløb for den 85-årige mand, men alligevel kan Peter Jørgensen ikke lade være med at spekulere over, om ventetiden havde kostet faderen livet, havde ulykken været mere voldsom.

- Gudskelov havde han ikke revet en pulsåre over eller på anden måde var i akut livsfare, for så havde konsekvenserne måske været fatale, lyder det fra sønnen, der efter ulykken har kontaktet politiet for at undersøge mulighederne for at rejse kritik af alarmcentralens håndtering af sagen.

Peter Jørgensen fik at vide, at han kunne indgive en klage, men da han ikke tror på, at denne løsning ville føre noget med sig, er han i stedet gået i medierne med sin historie.

Læs også om Tine hvis mand døde af kræft sidste år: Nu har tyve stjålet alle hendes minder.